
Zeynep Koçak
Uzman Klinik Psikolog
2005-2006 yılında, psikoloji ve psikoterapi alanında İngilizce’den Türkçe’ye çeviriler yapan Zeynep Koçak, 2007 yılında Çocuklarımızın Geleceği Vakfı’nın bağlı olduğu çocuk yuvasında psikolog olarak çalışmaya başladı. Eş zamanlı olarak, Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi’nin Çocuk ve Ergen Bağımlılık Merkezi’nde ve Yeniden Sağlık ve Eğitim Merkezi’nde stajyer psikolog olarak çalıştı. .
2008 yılında Bilgi Üniversitesi Klinik Psikoloji Yüksek Lisans eğitimine başladı. Yüksek lisans döneminde, Cerrahpaşa Konsültasyon Liyezonu Bölümü ve Bilgi Klinik’te stajyer olarak yetişkinlerle çalıştı. 2010 yılında Klinik yüksek lisans eğitimini tamamladı. Aynı yıl Cerrahpaşa Çocuk Psikiyatrisi bölümünde psikolog olarak çalışmaya başladı.
2011 yılında PSİ ekibine katılarak, çocuk, ergen ve yetişkinlerle çalışmaya başladı. Aynı yıl, Karen Horney’in “İçsel Çatışmalarımız” adlı kitabını Türkçe’ye çevirdi. Yine aynı yıl İstanbul Çocuk ve Ergen Psikoterapiler Derneği’nde eğitime başladı.
2014 yılında Londra’daki Anna Freud Center’da ergenler ve ailelerine yönelik “Zihinselleştirme Temelli Tedavi (Mentalization-Based Treatment)” eğitimini aldı. 2015 yılında yine Anna Freud Center’da depresyondaki ergen ve yetişkinlere yönelik geliştirilen “Kişilerarası Terapi” eğitimini alan Zeynep Koçak, aynı dönemde Işık Üniversitesi Klinik Yüksek Lisans Bölümü’nde yarı zamanlı ders ve süpervizyon verdi.
2018 yılında Davranış Bilimleri Enstitüsü’nün verdiği yetişkin ve ergenlere yönelik EMDR eğitimini alan Zeynep Koçak, gençler ve yetişkinlerle aktif olarak EMDR çalışmaktadır.
eMail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
Makaleler
- Tümü
- Ergen
- Çocuk
-
Cuma Aralık 20
İlk Çocukluktan Ergenliğe
Ergenliğe geçiş gençler için olduğu kadar ebeveynler için de zorlayıcı bir süreç olabilir. Her geçiş dönemi gibi içinde yoğun kaygı, endişe, panik duygusu barındıran bu evre, hem gencin tarafında hem…
Kategori: Ergen -
Perşembe Mart 21
Ergen Ana-Babası Olmak
“Tüm zamanını ya odasında ya ayna karşısında ya telefonda ya da bilgisayar karşısında geçiriyor.” “Onunla iletişim kuramıyorum, küçük şeyler konusunda tartışma yaratıyor”. “Eskiden ne kadar tatlı ve canayakın iken şimdi…
Kategori: Ergen -
Pazartesi Kasım 26
Ergenlikte Akran Zorbalığı
Fizyolojik değişimlerin hızlı bir şekilde yaşandığı puberte (bluğ, erinlik dönemi) çocukluğun bitişini, ergenliğin ise başlangıcını simgeler. Fiziksel büyüme hızının ani bir şekilde arttığı, üreme organlarının geliştiği, yüz ve vücut oranlarının…
Kategori: Ergen -
Pazartesi Ekim 22
Ergenlerde Sınav Kaygısında EMDR Terapisinin Kullanımı
Her ergen ebeveyni, ergenliğin zorlu bir dönem olduğunu bilir: ergenlik şaşırtıcı fırsatlarla dolu olmasına rağmen, içinde kaygı, endişe ve belirsizlik duygusunu da barındıran bir gelişim dönemidir ve bu dönem sadece…
Kategori: Çocuk -
Salı Nisan 17
Ergenlerde Sınav Kaygısı Nasıl Aşılır?
Sınavı kazanamazsam her şey biter... Sınavı düşündükçe elim ayağım birbirine karışıyor... Endişelenmekten çalışmaya vaktim kalmıyor...” Örneğin, bir yılanın bize doğru yaklaştığını gördüğümüzde korku duyarız.
Kategori: Ergen -
Pazar Kasım 15
Ergenlikte Depresyon
“Kendimi sürekli yorgun hissediyorum. İçimden hiçbirşey yapmak gelmiyor. Boynum ve başım devamlı ağrıyor...” “Etrafımdaki herkese kızgınım, devamlı neyin var diyorlar, bu beni çok rahatsız ediyor, kimseyle konuşmak içimden gelmiyor.” “Sabahları…
Kategori: Ergen -
Perşembe Mart 13
İki-Üç Yaş Döneminde Sınırlar ve Yapının Önemi
Çoğu aile çocuk gelişiminde sınır koymanın ve yapının önemli olduğunu bilse de, bunu uygulama konusunda güçlük yaşar. Katı ve cezalandırıcı olmadan nasıl etkili ve tutarlı sınırlar koyulabilir? Çocuk gelişimi üzerine…
Kategori: Çocuk -
Cuma Aralık 13
"Ortak Dikkat" nedir?
Bebekler dış dünyaya ilişkin ilk bilgiyi annelerinin (ya da onlara bakım veren kişinin) aracılığıyla öğrenir. Yeni doğmuş bir bebek uyanık olduğu zamanın çoğunu annesinin memesinde ve onun yüzüne bakarak geçirir.…
Kategori: Çocuk -
Pazar Ekim 06
İlk Kaygılar ve Oyun
Genellikle bir tehdit ya da bir tehlike hissettiğimiz zaman kaygı duyarız.Kaygı, yalnızca nesnel bir tehdit karşısında duyduğumuz bir duygu değil, beklenmedik ve aşina olmadığımız durumlarla karşılaşıcağımızı hissettiğimizde de sıklıkla yaşadığımız…
Kategori: Çocuk